Het verschil tussen een reachtruck en een heftruck´┐╝

Een heftruck is een onderwerp waar niet heel veel mensen het over hebben en mee bekend zijn. En dan zijn er ook nog allemaal verschillende soorten. Daarom hieronder uitgelegd wat het verschil tussen een reachtruck en een heftruck is. Wil je meer informatie over andere soorten trucks? Kijk dan op www.heftruckdiscounter.nl 

Reachtruck

Een reachtruck is een alternatief voor een vorkheftruck. Een reachtruck wordt gebruikt als een transportvoertuig in een magazijn. Een reachtruck verplaatst dan pallets en plaatst deze bijvoorbeeld in een stelling. Een reachtruck kan je het beste inzetten als hij door smalle gangpaden moet. Hij is namelijk net wat smaller dan een normale heftruck. En dan kan hij de bochten makkelijker maken. Hij is dan ook makkelijker te gebruiken in kleinere magazijnen, omdat hij minder ruimte in neemt. 

Heftruck 

Een heftruck wordt ook gebruikt om zware materialen te verplaatsen. Daarom wordt hij ook vaak ingezet in magazijns van bedrijven. Als je een heftruck wilt besturen, dan moet je wel eerst een 1 tot 2 dagen durende cursus volgen. Een heftruck is wat groter en lomper, dus die wordt meestal gebruikt in grote magazijns, dan hebben ze namelijk genoeg ruimte om te draaien. 

De verschillen

Er is niet super veel verschil tussen de heftrucks. Het enige is dat de reachtruck wat smaller en soepele is en de normale heftruck wat groter en lomper is. Ze kunnen allebei hetzelfde gewicht dragen. Er zit ook nog een verschil in de wielen, namelijk een normale heftruck heeft grote ronde rubberen wielen en een reachtruck heeft vaak 3 of 4 kleinere wielen, zodat hij makkelijker rond kan draaien. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *