12 Dingen om te doen rond Parijs

Mensen die Parijs voor het eerst bezoeken, hebben meestal de Eiffeltoren op hun bucketlist staan. En een bezoek aan dit iconische monument is zeker de moeite waard, vooral als je een adembenemend uitzicht over de stad wilt. Maar als je reis naar de toren eenmaal is voltooid, is het tijd om uit te zoeken wat je vervolgens moet doen. Dit gebied herbergt authentieke cafés,

musea en parken, maar het zit ook vol met toeristenvallen. Laat u niet meeslepen in de drukte en stippel in plaats daarvan uw eigen route uit. Een picknick op de Champ de Mars, de enorme kunstcollectie van de stad bewonderen en een cruise bij zonsondergang maken op de rivier de Seine maken uw unieke reis compleet.

1.Picknick op de Champ de Mars

Zeer weinig bezoekers maken gebruik van een wandeling in het park dat van de voet van de Eiffeltoren naar de Ecole Militaire leidt. Deze tuin van 60 hectare, bekend als de Champ de Mars, is gemakkelijk te waarderen vanaf de panoramische dekken van de bovenste verdieping van de toren. Het terrein werd voor het eerst ontwikkeld in de zestiende eeuw en werd gebruikt om groenten en wijnstokken te verbouwen. In de achttiende eeuw werden ze hergebruikt voor militaire training door de nabijgelegen academie van Napoleon. Tegenwoordig kunt u achterover leunen en genieten van een fantastisch uitzicht terwijl u languit uitrust voor een ontspannen picknick. Speeltuinen, vijvers en majestueuze bloembedden maken de tuinruimte bijzonder aangenaam tijdens de lente- en zomermaanden.

2.Verken de Trocadero-tuinen

Op een steenworp afstand van de toren staat het grandioze complex dat bij Parijzenaars bekend staat als ‘La Trocadero’. Net als de Champ de Mars bestaat deze buitenruimte uit een lange tuin, compleet met fonteinen en grasvelden waar je heerlijk kunt ontspannen. De tuin beschikt ook over speeltuinen en ijsverkopers voor kinderen. Bijzonder spannend is het fonteinencomplex, bestaande uit twaalf fonteinen die elk een waterkolom van 12 meter hoog werpen, 10 waterbogen en 24 kleine fonteinen.

3.Bekijk het Palais de Chaillot

Hoog op de Chaillot-heuvel in de Trocadero ligt het Palais de Chaillot, dat de culturele instellingen van Cité de l’Architecture, het Nationale Chaillot-theater en enkele musea herbergt. Deze grote esplanade met uitzicht op de Eiffeltoren heeft een nogal complexe geschiedenis, aangezien Adolf Hitler hier poseerde voor een officiële foto na de bezetting van Parijs in 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen, in 1948, kwam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties hier bijeen om officieel de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan te nemen als reactie op de wreedheden begaan tijdens de oorlog. Tegenwoordig kun je een verzameling modelschepen en marine-instellingen bekijken in het Maritiem Museum en alles ontdekken wat mens en mens definieert in het Museum of Man.

4.Verdwaal in het Museum voor Moderne Kunst

Liefhebbers van moderne kunst, je hebt geluk: de beste musea voor hedendaagse kunst van Parijs liggen op slechts een paar minuten lopen van de Eiffeltoren. Breng een dag (of meerdere) door met het verkennen van permanente en tijdelijke tentoonstellingen over werken uit de twintigste eeuw tot heden. Het Museum voor Moderne Kunst is een gemeentelijk museum dat wordt beschouwd als onderdeel van het kunstcomplex Palais de Tokyo. Het museum werd ingehuldigd in 1961 en is gevestigd in een gebouw dat oorspronkelijk werd geopend voor de Internationale Kunst- en Technische Tentoonstelling van 1937. Hun uitgebreide kunstcollectie kan gratis worden bekeken, waardoor het een geweldige tussenstop is voor mensen die Parijs met een beperkt budget bezoeken.

5.Woon een kunstshow bij in het Palais de Tokyo

Palais de Tokyo deelt een terras met zijn zuster, het Museum voor Moderne Kunst, dat een panoramisch uitzicht biedt op de Eiffeltoren en de Champs de Mars. Het terras zelf is een geweldige plek om foto’s te maken vanuit verschillende uitkijkpunten. Ga vervolgens het Palais de Tokyo binnen voor een uitstekende blik op zowel Parijse als wereldwijde avant-gardekunst. Deze tentoonstellingsruimte, die voor het eerst werd geopend in 2002, toont geavanceerde installaties en samengestelde shows en beschikt over een aangenaam, modern restaurant, perfect om een hapje te eten.

6.Maak een ontspannende cruise op de rivier de Seine

Na een bezoek aan de meest herkenbare toren ter wereld, is er niets idyllischer dan de Seine af te drijven. Vanaf de boot kun je veel van de sublieme bezienswaardigheden van de stad aanschouwen en een prachtige zonsondergang meemaken terwijl je toch bezig bent. Vaar langs de kathedraal Notre-Dame, het Musée d’Orsay en het Louvre. Bateaux-Mouches en Bateaux Parisiens, beide met boten afgemeerd in de buurt van de Eiffeltoren, bieden rondvaarten over de rivier en romantische dinerarrangementen. Een reis met een van beide outfits vormt een geweldige afsluiting van een gedenkwaardige dag, vooral als je kort verblijf in de stad hebt.

7.Bekijk het graf van Napoleon in Hotel des Invalides

Gebouwd door koning Lodewijk XIV in de 17e eeuw als een plek om gewonde oorlogsveteranen (les invalides) te huisvesten, is dit gebouw niet echt een hotel, maar eerder een militair hospitaal en koninklijk arsenaal. En het is gemakkelijk te herkennen dankzij het weelderige dak met gouden koepels. Wees getuige van het graf van Napoleon onder de koepelkerk als onderdeel van je algemene toegangsbewijs voor het complex. Binnen kunnen geïnteresseerden in militaire geschiedenis het Musée de l’Armée bezoeken. En voor fans van klassieke muziek zijn er het hele jaar door concerten op het buitenpodium, wat zorgt voor een aangenaam uitje op een zomeravond.

8.Meer informatie over modegeschiedenis

De fascinerende tentoonstellingen in het Palais Galliera bewijzen dat de Franse uitdrukking “a la mode” zowel artistieke als historische waarde heeft. De uitgebreide collecties kleding, kostuums en andere mode-artefacten van de galerij worden het hele jaar door verspreid in tijdelijke shows. Eerdere shows waren onder meer een eerbetoon aan de Franse zangeres en superster Dalida, een focus op het werk van ontwerpers als Balenciaga en Jeanne Lanvin, en een weergave van de sociale en artistieke betekenis van kledingstijlen uit het tijdperk. Bovendien is de aangename tuin van het paleis, met talloze sculpturen, bloemperken, een groen gazon en banken, een ideale plek om te ontspannen.

Opmerking: het museum sluit tussen grote tentoonstellingen en is tot eind 2019 volledig gesloten wegens renovatiewerkzaamheden, dus houd de website in de gaten voor updates.

9.Eet Franse gebakjes op Rue Cler

Eet- en snackkeuzes rond de Eiffeltoren zijn niet erg fantastisch. In feite zijn de meeste eetkraampjes middelmatig en te duur (vergelijkbaar met andere wereldwijde toeristische plekken). Ga daarom naar Rue Cler, een vrolijke marktstraat die alom wordt erkend door fijnproevers en fijnproevers. Langs deze voetgangersstraat vind je goddelijke banketbakkers, groenteboeren, kaasverkopers, luxe Franse theehuizen, chocolade- en ijswinkels en traiteurs (deli’s) die een arsenaal aan Franse afhaaldelicatessen verkopen. Tal van charmante cafés en restaurants sieren het gebied ook, waaronder L’éclair Paris (een cocktailbar en informeel eetcafé) en Tribeca, een trendy outfit, perfect voor een lichte maaltijd of hoogwaardige koffie.

10.Rondhangen (of trainen) op Swan Island

This artificially created island that lies in the middle of the Seine River contains an impressive number of statues on its 850-meter-long grounds. It’s off the beaten path for most tourists, but it’s a great place to go to escape crowds and marvel at the 22-meter high replica of the Statue of Liberty. While there, make sure to snap a shot of the Eiffel Tower from the island’s unique vantage point or sneak in a quick workout on the climbing wall. Or, head there on Saturday to watch a steady flow of Parisian newlyweds pose for their first photos as husband and wife.

11.Vis rond in Aquarium de Paris-Cineaqua

Gelegen in de tuinen van het Trocadero ligt het eigen aquarium van Parijs, de thuisbasis van vissen van over de hele wereld. Dit is een geweldige plek om te bezoeken als je kinderen hebt, aangezien er dagelijks geanimeerde shows en workshops worden gehouden. Het aquarium bevat 2500 kwallen, 10.000 vissen, 750 koraalkolonies en de grootste haaientank van Frankrijk (met 3.000.000 liter water). Er is ook een voergedeelte waar zowel kinderen als volwassenen de vissen kunnen voeren en van dichtbij met ze kunnen omgaan.

12.Maak een bustour

Hop-on, hop-off-bussen rijden door de hele stad Parijs met haltes bij de Eiffeltoren. Geniet van een rit met open dak waarmee je de flexibiliteit hebt om Parijs in je eigen tempo te ontdekken. Boek een dagtocht met de toren en 11 andere haltes, of verleng je avontuur met een tweedaags ticket waar je op je gemak kunt komen en gaan. Vooraf opgenomen commentaar en ingebouwde Wi-Fi maken het gemakkelijk om mee te volgen terwijl je stopt bij haltes zoals de Arc de Triomphe, de Opéra de Paris en La Madeleine.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *