10 plekken die je gezien moet hebben in Londen

De City of London is het oude centrum van Londen, maar is eigenlijk de kleinste stad van Engeland.Het Londen dat we kennen beslaat een veel groter grootstedelijk gebied en is de thuisbasis van bijna 9 miljoen mensen.

Opgesplitst in de levendige en karakteristieke gebieden van Noord-, West-, Zuid- en Oost-Londen – evenals het commerciële en toeristische centrum van het centrum van Londen – heeft elk district zijn eigen herkenbare buurten.Er is altijd wel iets te zien en te doen in Londen. van ‘s werelds beste kunst, entertainment, winkels, restaurants en geschiedenis, het is onmogelijk om je te vervelen in Londen.

Laten we de beste dingen om te doen in Londen verkennen:

1.Hydepark

Hyde Park is misschien wel het beroemdste park in Londen, en het is een van de grootste. Het park heeft een historische betekenis en heeft een aantal demonstraties en protesten georganiseerd, waaronder protesten van de Suffragettes.

De beroemde Speaker’s Corner van het park wordt nog steeds elke week bezet door debatten, protesten en performancekunstenaars. Het park herbergt verschillende gedenktekens, evenals twee watermassa’s, waarvan de bekendste de Serpentine is. Hier kun je waterfietsen, een aantal zwanen zien en uitwaaien in het centrum van de stad. Een must om te bezoeken.

2. Westminster

Westminster wordt beschouwd als het politieke centrum van Londen en is de thuisbasis van de Houses of Parliament en de wereldberoemde Big Ben. Big Ben is de naam van de klok in de iconische klokkentoren, en hij luidt nog steeds elk uur.

U vindt hier ook Westminster Abbey, die de meeste dagen open is voor het publiek. Als u deze bezienswaardigheden bezoekt, zorg er dan voor dat u uw voeten laat rusten op Parliament Square, waar standbeelden staan van belangrijke politieke personen, waaronder Nelson Mandela en Winston Churchill.

3.Camden

Camden is een bekende culturele wijk in Noord-Londen. Bekend om zijn alternatieve cultuur, is de menigte hier gevuld met goths, punks, rockabillies en toeristen. Camden heeft een levendige body mod-gemeenschap en je vindt een aantal piercing- en tattooshops in dit deel van de stad.

Camden Market is eclectisch en divers, met streetfood uit de internationale keuken en veel kraampjes met snuisterijen en unieke kunstwerken om mee naar huis te nemen. Snuffel door vintage kledingrekken, vind een tweedehands boek om mee te nemen op reis of bezoek een van de beste veganistische bakkerijen van de stad bij Cookies And Scream.

Wandel na het winkelen naar Camden Lock om te ontspannen bij Regent’s Canal of loop langs het water helemaal naar King’s Cross.

4. London Eye

Een reis naar Londen is niet compleet zonder een bezoek aan de iconische London Eye. Oorspronkelijk gebouwd om het millennium te vieren, is de Eye een gigantisch reuzenrad met een prachtig uitzicht over de stad. ‘S Nachts wordt het wiel verlicht in seizoenskleuren en is het het middelpunt van het jaarlijkse nieuwjaarsvuurwerk in Londen.

Je kunt een van de ruime pods delen met andere enthousiaste bezoekers, of je uitgeven aan een privépod voor jou en een speciaal iemand. Combineer uw bezoek aan de Eye met een uitstapje naar het aangrenzende London Aquarium om waterdieren van over de hele wereld te zien, waaronder kwallen, zeepaardjes en krokodillen.

5. Soho

Soho staat al lang bekend als de basis van de Londense seksindustrie. Het gebied is nu de meest populaire plek voor het nachtleven, hoewel er hier en daar nog steeds wat seksshops zijn, wat Soho een heerlijk gewaagde sfeer geeft. Soho wordt vaak beschouwd als het centrum van de LGBTQ*-gemeenschap van de stad met tal van homo- en lesbische bars om uit te checken als de zon ondergaat.

Naast bars en clubs heeft Soho een aantal theaters, jazzbars en restaurants om te verkennen, waardoor het een culturele hotspot is. De nabijheid van Leicester Square betekent dat het ook een geweldige plek is voor een paar drankjes na een toneelstuk of show.

Overdag verliest Soho niets van zijn charme. Hier vind je veel muziekwinkels, kleine cafés en schilderachtige bakkerijen. Stop voor een kopje koffie en gebak in Old Compton Street om perfect mensen te kijken.

6. Shoreditch

Shoreditch is een van de meest trendy wijken van Londen en heeft onlangs een uitgebreide renovatie ondergaan. Het is nu een van de populairste uitgaansgelegenheden in de stad en een van de coolste plekken om te verblijven in Londen.

Vol met bars en eetgelegenheden, het is de perfecte plek om een dag en een avond door te brengen. Bekijk Trapeze, een bar met een circusthema die eindeloos inventieve drankjes serveert uit kopjes in popcornkuipstijl.

Voor liefhebbers van popcultuur is er Far Rockaway, een gekoelde bar en restaurant vol stripboeken, bandposters en een gewone jaren 90-avond. Of bezoek de Blues Kitchen voor een bluesavond vergezeld van sticky ribs en andere Amerikaanse nietjes.

7. Hampstead Heath

Hampstead Heath is een van de grootste parken in Londen en beslaat maar liefst 790 hectare. Het bevindt zich bovenop een van de hoogste punten van Londen en biedt een prachtig uitzicht over de stad vanaf Parliament Hill.

De Heide heeft grasvelden, bosgebieden en een aantal grote plassen. Het is de beste plek om de natuur in Londen te ervaren met veel wilde dieren in de buurt en kleine bossen om in te verdwalen.

Er zijn zwemlido’s voor degenen die dapper genoeg zijn om buiten te zwemmen in het geweldige Britse weer. Voor liefhebbers van geschiedenis, bezoek Kenwood House, een historisch statig huis dat bekend staat om zijn samengestelde kunstcollectie.

8. BFI

Het BFI – of British Film Institute – is een must-see voor filmliefhebbers. Het BFI is gelegen aan de immer populaire Southbank en is de perfecte plek om te ontspannen na een wandeling langs de waterkant en de cultuur en sfeer van dit levendige deel van de stad op te snuiven.

De BFI vertoont elke dag films, van mainstream blockbusters tot hervertoningen van cultklassiekers tot eenmalige vertoningen van indiehits. Er is ook een bibliotheek en een winkel voor degenen die hun bioscoop graag serieus nemen. De BFI herbergt ook een eigen bar en restaurant aan de rivier voor een heerlijke maaltijd of om onder het genot van een drankje te praten over de nieuwste filmreleases.

9. Thames Cruise

De Theems is de levensader van Londen en brengt eeuwenlang industrie naar de stad. Het is de langste rivier van Engeland en komt aan het einde uit in de Noordzee. Het is de basis voor nederzettingen sinds de prehistorie en was van strategisch belang voor de Romeinen en Engelse koningen, evenals tijdens beide wereldoorlogen.

Er zijn een aantal bedrijven in Londen die cruises over de Theems aanbieden. Cruises vertrekken zo regelmatig als elke 30 minuten vanaf verschillende belangrijke locaties. De cruises passeren verschillende belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de Tower Bridge, de Houses of Parliament en de London Eye.

Sommige cruises varen ‘s nachts, zodat u de bezienswaardigheden allemaal verlicht kunt zien, terwijl andere worden geserveerd met een maaltijd of een afternoon tea. Dit is een mooie en unieke manier om de stad te bekijken, reizend langs de historische Theems.

10. Baker Street

Een van de culturele trekpleisters van Londen is Baker Street, vooral bekend als de straat waar de beruchte detective Sherlock Holmes van Arthur Conan Doyle woonde.

Tegenwoordig vind je een Sherlock Holmes-museum in de buurt van het metrostation, vooral populair na de BBC-revival ‘Sherlock’.

Madame Tussauds is om de hoek, het internationaal bekende wassenbeeldenmuseum waar je kunt poseren met je favoriete beroemdheden.

Ontsnap daarna aan de drukte van Baker Street in het nabijgelegen Regent’s Park, of beklim Primrose Hill voor het meest spectaculaire uitzicht over de stad van Londen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *