Hoe maak je een creatieve diavoorstelling van interieurontwerp

Er zijn veel manieren om de producten of diensten van uw bedrijf aan uw potentiële klanten te presenteren. Over het algemeen werken een verkoopgesprek en een vergadering. Maar met de tijd is de concurrentie enorm toegenomen. U kunt een verkoper, product pitcher of influencer vinden die meer prospects aantrekt en de inkomsten voor het bedrijf verhoogt door de verkoop te stimuleren.

Welnu, wilt u deze concurrentie missen door gewoon door te gaan met uw verkoopgesprekken, of wilt u zich onderscheiden van de massa en de redder zijn die ze nodig hebben? Welke optie u ook kiest, de beste manier om uw doelgroep te informeren, informeren, overtuigen en motiveren over uw producten of diensten is door diavoorstellingen of presentaties te maken, die door tal van zakelijke en professionele bedrijven worden gebruikt.

Waarom kiezen verschillende bedrijven tegenwoordig voor diavoorstellingen?

Een presentatie of een diavoorstelling is het enige dat een verschil maakt, wat uw bedrijf enorm kan stimuleren door leads om te zetten in prospects. Of u het nu maakt met behulp van een gratis maker van diavoorstellingen of uitbesteedt aan een bedrijf of ambtenaar, een diavoorstelling spreekt vandaag de dag zaken.

Bedrijven bieden tegenwoordig diensten en producten aan die niet alleen geavanceerd maar ook innovatief zijn. Om ze te laten zien, hebt u geen eenvoudige presentatie nodig, maar een gedetailleerde, innovatieve diavoorstelling met de kracht van woorden en afbeeldingen om uw publiek te betrekken en hun aandacht te behouden.

Diavoorstellingen zijn een match-winnende zakelijke tool die helpt om de producten en uw eerdere werk voortreffelijk te presenteren.

Waarom zou een interieurontwerper zijn tijd moeten investeren in het voorbereiden van diavoorstellingen?

Het echte spel begint met het presenteren van de kunst of het ontwerp, specifiek voor interieurontwerpers. Wie zijn huis wil renoveren of zijn werkplek in een nieuw jasje wil steken, gaat op zoek naar een binnenhuisarchitect. Dit is waar de vaardigheid om uw ontwerperswerk via een diavoorstelling te presenteren in beeld komt.

Het hebben van geweldige visuele presentatiemogelijkheden heeft verschillende voordelen. Deze suggesties kunnen u helpen slagen in uw werk als interieurontwerper.

Interieurontwerpers met sterke visuele communicatieve vaardigheden zijn in staat om hun boodschap professioneel en efficiënt over te brengen op hun publiek. Tijdens het voorbereiden van de diavoorstellingen moet u er echter voor zorgen dat uw productvermelding moet voldoen aan de smaak van uw doelgroep.

De diavoorstellingen helpen interieurontwerpers ook sneller te werken en gemakkelijker aanpassingen te maken. Maar als presentaties effectief worden gemaakt, kunnen ze een enthousiaste luisteraar gemakkelijk omzetten in een potentiële klant, wat het beste deel is. Hier leest u hoe een diavoorstelling kan worden gemaakt met behulp van een tool voor het maken van diavoorstellingen.

Het maken van een winnende creatieve interieur design slideshow

Interieurontwerpers kunnen verschillende benaderingen gebruiken. Voor de ideegeneratie- en ontwerpfasen van het architecturale ontwerpproces zijn er vier kritieke strategieën en technieken die u in uw diavoorstelling kunt gebruiken, vooral als u een interieurontwerper bent:

1. Schetsen

Je hebt je dus net aangemeld om een nieuwe klant te ontmoeten! Je bezoekt hun huis, klikt op foto’s, maakt video’s en creëert een denkbeeldige opstelling in je hoofd. Daarnaast bespreek je ook de conceptuele opties en het type ontwerp dat ze nodig hebben, welke kleuren en trends hun voorkeur hebben, enz. Zodra dit allemaal is doorlopen, wacht uw klant op een eerste concept van uw kant. Wat doe je dan?

Soms kan het erg overweldigend zijn om aan een project te werken. Het is noodzakelijk om jezelf af te vragen: welk detailniveau in het ontwerp is in dit stadium vereist? Het is ook belangrijk om een richting te communiceren voor het plan / de tekeningen die u voorstelt en feedback van uw klanten te initiëren.

Je legt je hart erin, wijdt je volledig aan en maakt jezelf onderdeel van het project. Maar het belangrijkste om hier te doen is ervoor te zorgen dat je je emoties niet mengt met je werk. Dit kan leiden tot een ramp.

Je hebt een basisidee van je plattegrond en het aantal en soort meubels dat in de ruimte zal werken, maar je hebt de precieze objecten en hun afmetingen nog niet gedefinieerd. De informele stijl van de schets verbeeldt de mobiliteit van het ontwerp in dit voortraject.

U kunt drie verschillende soorten schetsen gebruiken met behulp van een gratis maker van diavoorstellingen:

  • Plattegronden om te laten zien hoe de ruimte is verdeeld, zones zijn gedefinieerd en verkeersstromen
  • Tekeningen in perspectief om bepaalde zones weer te geven
  • Verhogingen van individuele muren en meubels in een bepaald uitzicht

2. Tekeningen met lay-outs

Het is de kans om uit te blinken in je werk! Het fundamentele begrip dat je hebt gegeven, moet worden verfijnd en je observaties moeten dubbel worden gecontroleerd. Je begint ook bepaalde meubelalternatieven te ontdekken en gegevens te verzamelen.

Door de juiste vloerindelingen te maken, kunt u zien of u uw gebied overbevolkt of een overvloed aan ruimte lijkt te hebben. Daarnaast zal het tekenen van nauwkeurige contouren die meerdere niveaus bepalen, de samenstelling van uw boodschappenlijst beïnvloeden.

Als je geluk hebt, zal je klant je voorstel meteen omarmen. Als je ontdekt dat je creatieve pad van de route af is, moet je teruggaan naar de tekentafel en met een nieuw idee komen. Als uw klant uw voorstel leuk vindt, maar kleine aanpassingen nodig heeft, kunt u een bijgewerkte schets leveren in een maker van diavoorstellingen of hetzelfde concept ondertekenen met opmerkingen over de aanpassingen.

3.3D Modellen

Met het conceptuele ontwerp boekt u snel vooruitgang. Dit is een van de leukste aspecten van het samenstellen van alles met de interieurportfolio’s van klanten. Je kunt bladeren naar vloerbedekking, verf, behang, textiel, gordijnen, kussens en meubels, allemaal op het dubbeltje van iemand anders.

Uw klant heeft een duidelijk gevoel nodig van de specifieke afwerking die u hebt gekozen en hoe ze samenwerken, omdat er in dit stadium veel keuzes zullen worden gemaakt. U moet de boodschap vol vertrouwen en duidelijk aan uw klanten overbrengen terwijl u hen uw visie laat zien via 3D-modellen.

Wat is echter de meest effectieve aanpak om al deze gevarieerde afwerkingen en stijlopties te demonstreren? U moet ervoor zorgen dat u een realistisch gevoel van de structuur en afzonderlijke zones creëert om uw tint, textuur en inrichtingsselecties volgens de hoogst mogelijke standaard weer te geven. Dit is een van de belangrijkste aspecten.

4. Geanimeerd einde

Wat gebeurt er dan? Je hebt al je blauwdrukken voltooid, je decordemonstratie is voltooid en je klant heeft alle gewenste wijzigingen aangebracht. Het enige wat nu nog rest is om de ideeën in daden om te zetten.

Het veranderen van iets na deze fase kan ernstige problemen veroorzaken voor u en uw leveranciers. Zorg er dus voor dat je klant helemaal tevreden is met het concept en zich kan voorstellen dat hij in de buurt woont.

Je hebt tijd bespaard, je idee effectief overgebracht en de minimale mogelijkheid voor verkeerde interpretatie gelaten, omdat je tijd hebt besteed aan het verwerven van nuttige kennis en hulpmiddelen.

Nu is het tijd om een boeiende diavoorstelling te maken met behulp van een gratis maker van diavoorstellingen met al deze 4-elementen.

Conclusie

De belangrijkste en meest tijdrovende taken van interieurontwerpers zijn altijd het bouwen van de demonstraties van hun klant geweest. Het is van vitaal belang om uw ontwerp duidelijk te illustreren om uw publiek in staat te stellen uw concept, de lay-out van het plan en de alternatieven gemakkelijk te begrijpen.

Het is tijd om uw ontwerpen aan uw team en klanten te onthullen zodra u ze hebt voltooid. Sla eenvoudig de 2D-, 3D- en 3D-renderings op in verschillende beeldformaten. Deze zijn eenvoudig te distribueren naar klanten of op te nemen in een digitaal moodboard.

Nu is het moment waarop u uw werk aanpast om een unieke en creatieve diavoorstelling van het interieurontwerp te maken. Ga ervoor!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *