Hoe de beste vitrage te kiezen

Voor optimale raamprivacy zijn vitrages een goede keuze. Ze laten je op magische wijze naar buiten kijken terwijl je een ondoordringbaar scherm behoudt voor iedereen buiten die naar binnen probeert te kijken. Ze laten veel natuurlijk licht binnen in een kamer en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen voor een opvallende afwerking. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren, te onderhouden en budgetvriendelijk.

Met een uitgebreid scala aan stijlen om uit te kiezen, is het gemakkelijk om overweldigd te raken door alle keuzes. Bij het kiezen van geschikte vitrages voor uw huis, zijn er een paar belangrijke punten waarmee u rekening moet houden, waaronder de look die u wilt bereiken, uw budget en nazorg.

Lees verder voor meer informatie over het selecteren van de beste vitrages.

Welk type vitrage?

Er zijn drie hoofdtypen vitrage, als volgt vermeld:

Traditionele vitrage

Deze bieden overdag privacy en laten veel licht binnen. Ze zijn geschikt voor de meeste ramen en kunnen worden aangepast aan bijna elke vorm. Ze zijn er in verschillende stoffen, patronen en kleuren.

Jardiniere Vitrage

Jardinières zijn kant-en-klare vitrages die qua stijl vergelijkbaar zijn met traditionele gordijnen. Ze hebben een uitsparing in het midden voor een gebogen effect dat meer licht in de kamer toelaat. Ze zijn perfect voor kamers die weinig natuurlijk licht ontvangen.

Café Netgordijnen

Dit type is het meest geschikt voor keukenramen, omdat ze veel korter zijn. Café-vitrages worden vaak gemengd en afgestemd op de bovenste en onderste helft van het raam om lichtstromen de kamer binnen te laten. Met het juiste type palen kunnen ze er prachtig uitzien en een fantastische sfeer creëren. Café-vitrages zijn perfect om te experimenteren met stijlen en tinten.

Voile Vitrage

Voile vitrage is gemaakt van transparante, doorschijnende stof en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Ze zijn geweven in plaats van gebreid zoals traditionele vitrages, waardoor ze een gladde en elegante afwerking krijgen. Ze kunnen op zichzelf worden gebruikt of gelaagd over een standaard vitrage. Voile vitrage is perfect voor grote ramen die volledige dekking vereisen.

Wat is uw budget?

De stijl en uw raamafmetingen bepalen hoeveel uw ideale gordijnen zullen kosten. Bedenk vervolgens hoeveel vitragestof nodig kan zijn voor het type dat je in gedachten hebt.

Hoeveel stof heb je nodig?

Stoffen raamdecoraties zijn zelden plat en ze vallen bijna altijd in verzamelde plooien. Hoe voller het materiaal, hoe meer privacy. Over het algemeen is twee tot drie keer de raambreedte voldoende om de activiteiten binnenin te verbergen voor buitenpubliek en een mooie, verzamelde look te creëren.

Meten voor vitrages

Het meten van uw ramen voor vitrage vereist het meten van de breedte en de val. Gebruik een metalen meetlint en voer de meting twee keer uit voor de beste nauwkeurigheid. Dat gaat als volgt:

De breedte

Om de breedte van uw vitrages te vinden:

  1. Meet de binnenkant van de uitsparing van het raam tussen elke muur.
  2. Vervolgens voor een optimale verzameling, maal die meting met 2. Als de breedte van uw raam bijvoorbeeld 1,5 meter meet, heeft u voor volledige vitragedekking een breedte van 3 meter nodig.

De lengte

De druppel (of lengte) van uw vitrage meten:

  1. Begin met meten vanaf de bovenkant van de raamuitsparing tot aan de vensterbank of richel.

Maat voor Voile vitrages

De beste manier om te meten voor Voile vitrage is als volgt:

  1. Neem de lengtemaat van de gordijnroede.
  2. Als het aan het plafond of de muur is bevestigd, zou het idealiter 8 tot 12 inch aan elke kant langs de rand van het raam moeten uitstrekken.
  3. Meet de ruimte tussen de staaf als deze tussen twee wanden is verbonden.

De breedte moet 1,5 of 2 keer de lengte van de hengel zijn. Het kan tot 2,5 keer de lengte van de staaf zijn voor pure of lichte stoffen.

Vitrage Nazorg

Uw keuze kan ook neerkomen op de vraag of een bepaald type veel of weinig onderhoud nodig heeft. Gelukkig zijn de meeste moderne vitrages gemaakt van machinewasbaar polyester en zijn ze gemakkelijk te onderhouden. Fragiele netten of geborduurde panelen moeten mogelijk met de hand worden gewassen met een reinigingsmiddel dat is gemaakt voor delicate stoffen. Ze moeten dan grondig worden gespoeld en te drogen worden gehangen. Deze typen kunnen in de droger op een “luchtdroge” of “luchtpluis” -instelling worden opgehangen om het drogen te voltooien.

Nu aan jou om te beslissen

Traditioneel beperken vitrage niet alleen het zicht van buiten naar binnen in uw huis, maar bieden ze ook een goed onderhouden uitstraling. Ze zijn een van die essentiële decorstukken die de toon van een kamer zetten.

Om u te helpen kiezen voor welk type vitrage u wilt gaan, moet u bepalen welke stijl het beste past bij het thema van uw kamer en de look die u wilt bereiken. Traditionele en Jardinière vitrage zijn geweldig voor de meeste ramen en kamers. Café-vitrages zijn het meest geschikt voor kortere ramen. Voile gordijnen zijn meer geschikt voor een solo of gelaagd met een traditionele vitrage look. Dit maakt ze perfect voor bijvoorbeeld openslaande deuren over de volledige lengte. Zorg er ten slotte voor dat u rekening houdt met de ontwerpdetails. Opties zijn geborduurd of een zware kant, wit, effen, crème, gekleurde of bedrukte stof.

Bij het kopen van vitrages van gevestigde op maat gemaakte vitragespecialisten, zullen zij graag uw ideeën met u bespreken en opties bieden om u te helpen uw beslissing te finaliseren.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *