Hoe weet u of u een gehoortest nodig heeft

De meesten van ons besteden niet veel aandacht aan ons gehoor, tenzij we er een probleem mee hebben, hoewel het kunnen horen uiterst belangrijk is voor ons dagelijks leven. Als u zich zorgen maakt over uw gehoor, moet u zo snel mogelijk een afspraak maken met een arts, zodat zij het probleem kunnen diagnosticeren en kunnen bepalen of een ernstigere aandoening het veroorzaakt. Wat zijn enkele van de rode vlaggen die aangeven dat het misschien tijd is voor u om uw gehoor te laten controleren?

Het is in ieders belang om noodzakelijke medische onderzoeken niet uit te stellen. Maak een afspraak met uw huisarts als u problemen heeft met horen of als u advies wilt over het laten testen van uw gehoor. Een beoordeling van het gehoor van de patiënt kan in dit scenario ook nodig zijn. Als ze enige reden hebben om aan te nemen dat uw gehoor verslechtert, kunnen ze u adviseren om zo snel mogelijk naar een arts of een audioloog te gaan.

Het is niet altijd gemakkelijk om ervoor te gaan, maar elke keer dat je dat doet, zul je dankbaar zijn dat je een inspanning hebt geleverd. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende vroege indicatoren dat het misschien tijd is om uw gehoor te laten controleren en te beginnen met het controleren op een gehoortest bij mij in de buurt. Tekenen dat het misschien tijd is om uw gehoor te laten controleren, zijn onder meer de volgende:

Je moet altijd het volume harder zetten

Overweeg of iets dat in het verleden eenvoudig voor jullie te begrijpen was, de afgelopen jaren moeilijker voor jullie is geworden om te begrijpen. Als u merkt dat u het volume op de radio of televisie vaker hoger zet dan normaal is, kan dit een probleem veroorzaken. Misschien wilt u uw gehoor laten controleren als u het spel altijd moeilijker maakt of met andere spelers vecht over wie de afstandsbediening mag gebruiken.

Je schouders ophangen en je nek te veel draaien

Er is een grote kans om beter te worden in luisteren, en je hebt je lichaam de laatste tijd op verschillende manieren verdraaid. Om uw gehoor te verbeteren, let goed op de manier waarop u zit en probeer niet te veel te bewegen. Door u een gehoortest te geven, kan een audioloog u helpen erachter te komen waar met name uw gehoor beter zou kunnen zijn.

Afwezigheid van specifieke geluiden

De meeste deurbellen, telefoonbels en andere beltonen hebben een maximaal volumeniveau dat kan worden gewijzigd. Als u nooit uw telefoon opneemt of persoonlijk naar vergaderingen komt, let u waarschijnlijk niet op de realtime signalen. Het wordt sterk aanbevolen dat u een grondige controle uitvoert op elk stukje technologie dat u bezit. Na het bepalen en uitsluiten van andere mogelijke redenen voor uw onvermogen om te horen, is het volgende dat u moet doen, bepalen of u al dan niet gehoorverlies heeft.

Oorsuizen

Als je ruis in je oren hebt, zoals piepen, zoemen of krijsen, kan het moeilijk zijn om je te concentreren op wat echt belangrijk is. Tinnitus is ondubbelzinnig de schuld van de huidige stand van zaken. Het zou het beste zijn als u uw gehoor laat controleren, omdat er een mogelijkheid is dat u er iets van begint te verliezen.

Mixen van de geluiden

Lukt het je niet om geluiden te onderscheiden op deze locatie? Het is mogelijk dat het gehoor van een persoon in de loop van de tijd verslechtert. U kunt ernstig gehoorverlies hebben als u problemen ondervindt bij het volgen van gesprekken, zelfs als er achtergrondgeluid is. U kunt mogelijk manieren ontdekken om uw gehoor te verbeteren met een audiogram en de mogelijkheid van een ander probleem elimineren.

Herhaling vereisen terwijl mensen spreken

Het is gebruikelijk dat degenen die het dichtst bij ons staan, veranderingen in ons gehoor opmerken voordat we dat doen. Gehoorverlies dat na verloop van tijd optreedt, komt relatief vaak voor. Toch is er nog steeds een kans dat onze dierbaren specifieke indicaties oppikken, vooral als je ze zichzelf behoorlijk laat herhalen. De kans dat ze dat doen, neemt hierdoor toe. Als je moeite hebt om te begrijpen wat andere mensen zeggen, vraag dan een goede vriend of iemand die je in vertrouwen kunt nemen of ze je hebben gezien en mensen hebben gevraagd zichzelf te herhalen en, zo ja, onder welke omstandigheden ze dat hebben gedaan. Als dat het geval is, kan dit erop wijzen dat je moeite hebt om te begrijpen wat er wordt overgebracht. Misschien wilt u uw gehoor laten controleren als u mensen vraagt stil te zijn voordat u met hen kunt praten.

De verwachte uitkomsten van een gehoortest

Audiologen en andere experts die hoortoestellen testen, doen een reeks tests om erachter te komen hoe erg het gehoorverlies van een patiënt is en stellen vervolgens behandelingen voor op basis van wat ze vinden. In poliklinieken kunnen de meeste diagnostische tests in alle rust en zonder onderbrekingen worden uitgevoerd.

De technicus zal waarschijnlijk uw vermogen testen om geluiden van verschillende volumes met beide oren tegelijkertijd te horen om uw gehoordrempel te achterhalen. De kans bestaat dat bepaalde zinnen herhaald worden of dat je favoriete oor gevonden wordt. Beide uitkomsten zijn mogelijk. Mogelijk zit daar een apparaat in dat de druk kan meten.

Gehoortesten zijn pijnloos en kunnen niet verkeerd worden uitgevoerd; daarom is er geen geldige reden om ze niet voor elkaar te krijgen. Zorg ervoor dat u elke stap naar de brief volgt en als u problemen ondervindt, kunt u om opheldering vragen. Tijdens de behandeling zal de specialist u op de juiste momenten de juiste geruststelling geven. Daarnaast zullen ze de resultaten van eventuele tests die met u zijn uitgevoerd, bespreken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken over de volgende acties die u moet ondernemen.

Als de audioloog reden heeft om aan te nemen dat de problemen die u ervaart niet te wijten zijn aan gehoorverlies, kunnen zij voorstellen dat u een arts of een expert op het gebied van geneeskunde ziet waarin u geïnteresseerd bent.

De beste audioloog kiezen

Als u goed advies wilt, praat er dan over met uw goede vrienden en familie en met uw arts. Ze kunnen aanbevelen om naar een kliniek te gaan om aanvullende informatie over de ziekte te ontvangen. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te zien of zij de kosten van het laten evalueren van uw gehoor dekken. Als dit het geval is, kan uw zorgverzekeraar u mogelijk een directory geven met de locaties van audiologiepraktijken en die welke de verzekeringsmaatschappij accepteert.

Het zou het beste zijn als u op zoek ging naar een audioloog die expertise heeft in het werken met een breed scala aan patiënten, omdat dit in uw belang is. Je kunt op internet onderzoek doen naar de ervaringen van andere mensen die hoorklinieken hebben bezocht als je je afvraagt hoe die ontmoetingen waren.

Conclusie

De bevindingen van een evaluatie uitgevoerd door een audioloog kunnen licht werpen op de factoren die hebben geleid tot de gehoorstoornis van een persoon, evenals de ernst en progressie ervan in de loop van de tijd. Na analyse van de bevindingen zal een audioloog een behandelingsstrategie voor u bedenken die is afgestemd op het exacte soort gehoorverlies dat u heeft. Gehoortesten moeten regelmatig worden uitgevoerd omdat ze van het grootste belang zijn.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *