Manieren om de inbeslagname van uw huis te voorkomen

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de afscherming van uw huis te voorkomen als u problemen ondervindt bij het betalen van uw hypotheek en er achterop raakt. Op zijn minst kun je het proces verlengen en jezelf wat extra tijd geven door deze stappen te nemen.

Hieronder volgt een overzicht van enkele van de beschikbare opties om een huisbeslag te stoppen:

  • Wees verantwoordelijker met je geld: je zou kunnen geloven dat al je geld al wordt uitgegeven en dat elke keer dat je wordt betaald, het gewoon verdwijnt. Als u echter een lijst maakt van uw maandelijkse uitgaven, zult u misschien verbaasd zijn over enkele van de kleine niet-essentiële items waarop u kunt bezuinigen. Je zult na een periode van een paar maanden een verschil zien in je financiële situatie als je wat offers brengt in termen van de aflaten die je jezelf toestaat en het geld spaart dat je eraan zou hebben uitgegeven. Eventuele extra fondsen die u naar het bedrijf kunt sturen dat uw hypotheekaflossingen afhandelt, zullen helpen om ze op afstand te houden en uw positie te begrijpen. Bovendien zal het doen van zelfs kleine betalingen u helpen bij het kopen van tijd.
  • Zoek de raad van professionals: zelfs als u geen extra geld heeft om juridische diensten te betalen, is het nog steeds haalbaar voor u om gratis advies te krijgen van een verscheidenheid aan professionals. Een paar liefdadigheidsorganisaties, zoals Citizen Advice, evenals anderen, kunnen u voorzien van informatie die relevant is voor uw vraag. Onderzoek deze mogelijkheid eerst voordat u andere mogelijkheden overweegt, omdat u mogelijk recht heeft op financiële bijstand van de overheid in de vorm van juridische vertegenwoordiging.
  • Bepaal of u al dan niet in aanmerking komt voor bepaalde voordelen: als u problemen ondervindt bij het betalen van uw hypotheek omdat u uw baan bent kwijtgeraakt of omdat uw gezondheid u ervan weerhoudt om te werken, moet u onderzoeken of u al dan niet in aanmerking komt voor bepaalde voordelen. Hoewel het bedrag dat u ontvangt misschien niet genoeg is om de aflossingen van uw huis te dekken, zal het helpen om een deel van de lasten te verlichten, en het is altijd de moeite waard om te kijken of u al dan niet meer hulp van de overheid kunt krijgen. Het is belangrijk op te merken dat als u bepaalde voordelen ontvangt, u mogelijk in aanmerking komt voor ondersteuning voor woningaflossingsrente (MKB), die helpt bij uw hypotheekbetalingen.
  • Communiceer met uw hypotheekbedrijf: Zodra u uw eerste betaling op uw hypotheek mist, neemt uw hypotheekbedrijf contact met u op om meer te weten te komen over wat tot de gemiste betaling heeft geleid. Op dit punt moet je je toestand aan hen uitleggen en hen laten weten dat je het moeilijk hebt. Je moet niet proberen de feiten te verbergen of te vermijden om ze te informeren, omdat dit alleen maar tot verdere problemen zal leiden. Als u eerlijk tegen hen bent, is de kans groot dat ze een “betalingsplan” (ook wel bekend als een “regeling”) tussen u en uw schuldeiser zullen onderhandelen. De geldschieter zal geen juridische stappen tegen u ondernemen, tenzij u geen van de herziene terugbetalingen binnen de komende 3-6 maanden doet.
  • Overweeg om uw huis te verkopen aan een bedrijf dat onroerend goed koopt: in ruil voor een forfaitaire som contant geld als u denkt dat het twijfelachtig is dat uw huidige financiële toestand binnenkort zal verbeteren. Als dit het geval is, moet u deze optie serieus overwegen. Hoewel dit niet het best mogelijke scenario is, kunt u de volledige controle over de transactie behouden terwijl u ook een forfaitaire som geld ontvangt. U kunt dit doel bereiken door samen te werken met een conventionele makelaar; Maar deze aanpak kan een aanzienlijke hoeveelheid tijd in beslag nemen. U hebt ook de mogelijkheid om met een snelle contante koper te werken, waardoor u kunt voorkomen dat uw geldschieter nog meer stappen onderneemt in de richting van de inbeslagname van uw huis.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *