Voors en tegens van het snel verkopen van een huis

Als het snel verkopen van een huis uw grootste prioriteit is, kan het werken met een contante koper het antwoord zijn waarnaar u op zoek bent geweest. Het is echter altijd belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen. Dus laten we dat doen.

Voordelen van het snel verkopen van een huis

  • T is… Vlug. Om het voor de hand liggende te zeggen, een van de belangrijkste voordelen van het kiezen om te verkopen aan een contante koper is dat u uw tijdlijn aanzienlijk versnelt. Het duurt gemiddeld vier tot zes maanden om een conventionele verkoop te voltooien – als je geluk hebt. Een aantal factoren kan dit vertragen, van het moeten uitvoeren van belangrijke reparaties (daarover zo meer) tot het laten mislukken van de financiering van de koper. Er is niets frustrerender dan de finish net voor je te zien… en dan weer bij het begin moeten beginnen. Een contante verkoop kan binnen enkele dagen worden voltooid (meestal van slechts zeven dagen tot ongeveer twee tot drie weken).
  • U kunt de dure reparaties, verbeteringen en upgrades overslaan. Bij dit type verkoop accepteert de koper het onroerend goed in as-is staat. Omdat ze geen hypotheek nodig hebben, hoeven ze zich niet te houden aan de strenge normen van geldverstrekkers. Zelfs de meest noodlijdende eigenschappen hebben enige waarde. Dit kan u duizenden tot tienduizenden ponden besparen.
  • U elimineert kosten. Een huis verkopen kan duur zijn! We hebben de neiging om te denken aan de winst die we kunnen realiseren als het allemaal gezegd en gedaan is – maar voordat we daar zijn, moeten we de makelaar, de advocaat en / of transporteur, de landmeter en taxatie-experts, de reparateurs en aannemers (als we het onroerend goed moeten opknappen), de enscenering, de marketing betalen … Er zijn veel van wat lijkt op relatief kleine uitgaven die snel en aanzienlijk oplopen. Met een contante koper regelen ze alle logistiek – en kosten. Als u ervoor kiest om uw eigen advocaat in te schakelen, kunt u dat zeker. Sommige kopers geven je zelfs een stipendium voor die kosten.
  • Het werk wordt voor u gedaan. Zoals gezegd, kan het verkopen van uw huis zoals het is u onnoemelijk veel tijd en geld besparen. En, het moet gezegd, veel ergernis en stress! Verder hoeft u zich echter geen zorgen te maken over de talloze details die bij een verkoop betrokken zijn. Van marketing, enscenering en het tonen van een woning tot het regelen van overdracht en advocaten, schuifelen met papierwerk en het bijwonen van eindeloze juridische technische details. De koper handelt dit af. Ondertussen richt je je energie en aandacht op het inpakken, verhuizen en het plannen van je volgende stappen.
  • U ontvangt snel een contante borg. Het kan maanden duren om een cheque te zien wanneer u via een traditionele route verkoopt. Met een contante koper kunt u binnen enkele dagen geld rechtstreeks op uw account laten storten. Wanneer de tijd kort is, kan dit een echte game changer zijn.

Nadelen van een snelle verkoop

Een huis snel verkopen klinkt voordelig – en het is misschien wel de beste optie gezien uw unieke situaties en doelen. Het is echter belangrijk om altijd de voordelen af te wegen tegen eventuele nadelen.

  • In de meeste gevallen zal uw bod onder de marktwaarde liggen. Kopers van contante huizen bieden meestal 75-80% van de totale marktwaarde, terwijl sommige verder gaan tot wel 85%. Nog… Als je je huis in de markt zou zetten en zou wachten, zou je dan 100% kunnen krijgen? Hoger? Misschien. Maar overweeg alle kosten die gepaard gaan met reparaties, met kosten, met wachten. Er is geen garantie dat u marktwaarde of hoger krijgt – en als u dat doet, moet u de kosten aftrekken die we hebben besproken. Met een contante koper is dat uw geld. Je weet waar je aan toe bent als je je eindbod krijgt en het is aan jou om het te accepteren of af te wijzen.
  • Het is essentieel dat u met de juiste koper werkt. Niet elke koper is een droom die uitkomt. Sommige kunnen zelfs echte nachtmerries zijn. Zoals met elke service of oplossing, moet u uw onderzoek doen en een gerenommeerd bedrijf selecteren. Controleer beoordelingen en beoordelingen, controleer de financiële positie en zorg ervoor dat u zich op uw gemak voelt.
  • Kopen ze echt een huis? Ja… Maar er is een zeldzaam geval (we moeten benadrukken dat dit hoogst ongebruikelijk is) waarbij een aanbod wordt ingetrokken. Over het algemeen heeft de overgrote meerderheid van de eigendommen echter enige waarde en kan de juiste koper aantrekken.

Wanneer u snel een huis verkoopt, moet u uw opties evalueren en de voordelen afwegen tegen eventuele nadelen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *